Ricoh reaguje na potrebe modnih dizajnera odeće za povećanom produktivnošću, najboljim kvalitetom u klasi i lakoćom upotrebe lansiranjem štampača Ricoh Ri 2000 Direct to Garment (DTG). Sistem sledeće generacije podržava proizvodnju promotivne i personalizovane robe.

Ricoh Ri 2000 štampa u rezoluciji 1200×1200 dpi na širokom spektru odevnih predmeta, od tradicionalnih majica ili torbi do proširenog opsega platnenih cipela, bejzbol kapa ili košulja sa dugim rukavima. Takođe podržava proizvodnju tekstilnih maski za lice i zaštitnih prsluka putem fleksibilnosti mehanizma magnetne ploču koji se brzo menja i automatskog podešavanja visine stola koji se lako podešavan između različitih vrsta odeće.
„Nova generacija DTG štampača predstavlja kontinuiranu posvećenost kompanije Ricoh da isporučuje vodeća inkjet rešenja, osnažujući naše kupce da razvijaju svoje poslovanje“, rekao je Grejem Kenedi, direktor industrijskog štampanja, Ricoh Evrope. „Tesno sarađujući sa ranim korisnicima na kontinuirano rastućem tržištu DTG tokom razvoja proizvoda, kupci kompanije Ricoh sada mogu uživati u blagodatima rešenja DTG po sistemu ključ u ruke. Ri 2000 zadovoljava potrebe inovativnih dobavljača digitalne štampe, mrežnih prodavaca personalizovane odeće, kao i tradicionalnih preduzeća koja mogu sad da ponude dodatnu vrednost štampanjem na odeći. Ri 2000 pridružuje se Ricoh-ovom portfoliju DTG uređaja koji već uključuje uređaje Ri 100 i Ri 1000. “
Ri 2000 postavlja novo merilo u pogledu produktivnosti i efikasnosti u svojoj klasi. To se postiže integrisanjem hardvera i naprednog softvera.
Omogućavanje konzistentnosti boja, automatizacija proizvodnih tokova rada i stvaranje bele podloge  za štampu na tamnoj odeći sa ColorGATE-ovim serverom za proizvodnju tekstila. Kontinuirano nadgleda dovod mastila, nivo i vlažnost, smanjujući ljudsku interakciju kad god je to potrebno. Intuitivno vođenje rukovaoca pomoću 7-inčnog ekrana u boji osetljivog na dodir koji pruža upozorenja za sve zadatke koji nisu automatizovani. Pojednostavljeno održavanje automatizovanim čišćenjem i inovativnim mehanizmom za čišćenje glave koji eliminiše potrebu za ručnim održavanjem mlaznica glave štampača.
Ricoh Ri 2000 će biti dostupan u EMEA od novembra.